Wednesday 25 November 2009

Coreea de Nord

Cea de-a 60-a aniversare a Republicii Populare Democrate Coreene.
Unitatea, adevărata calitate a RPDC.



Poporul coreean a marcat cea de-a 60-a aniversare a RPDC în septembrie 2008. Ei sunt uniţi în jurul conducătorului, considerându-l pe acesta părintele lor şi respectându-l foarte mult.

Preşedintele Kim Il Sung (stânga) a fost iubit de poporul său. Întotdeauna mergea la compatrioţii săi şi avea grijă de ei ca un tată. Aşa cum sunt părinţii pentru orice copil, aşa era şi Kim Il Sung pentru poporul său, acesta formând o mare familie în jurul său.
Ideea politică : “Poporul este Dumnezeul meu”, pe care preşedintele a considerat-o ca fiind lozinca vieţii lui a fost deasemenea moştenită de fiul său, Kim Jong Il (dreapta).

Textul de mai sus a fost tradus pe cât de bine s-a putut dintr-o revistă coreeană scrisă în special pentru străini. Nu reprezintă ideea mea personală despre RPDC.


Prima poză din cele 3 de mai sus înfăţişează aniversarea republicii în anul 1948.
A doua în anul 1958, iar a treia în anul 1968.



Prima poză din cele 4 de mai sus reprezintă campania de 70 de zile care a fost lansată sub ghidajul Partidului Muncitoresc în anul 1978.
A doua poză (dreapta sus) -- aniversarea republicii în anul 1988, a treia în 1998 iar a patra în anul 2003 când promovau dorinţa de unificare a Coreei de Nord cu cea de Sud.



În această ultimă poză, este surprinsă cea de-a 55-a aniversare a RPDC.


No comments:

Post a Comment